видови предострожност:  
Прикажи:  

Временски предупредувања: Швајцарија

повеќе информации:
MeteoSwiss

Најави за предострожност - Детални информации за предупредувањата можете да најдете во најавите за предострожност издадени за секоја област. Изберете одредена област

Aarau-Lenzburg
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Adelboden-Kandersteg
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Aigle - Leysin
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Ajoie
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Albulatal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Aletschgebiet
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Alta Valmaggia
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Alto Moesano
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Amriswil
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Appenzell
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Arolla
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Basel
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Basse-GruyÞre
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Berne-Sense
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Bex - Villars
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Bienne - NeuchÔtel
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Binntal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Bivio-Avers
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Blenio
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Bregaglia
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Brienz-Interlaken
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Brig - nördliches Simplongebiet
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Brigels
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Broye
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Burgdorf-Limpachtal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Conthey - Fully
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Davos
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
DelÚmont - Bellelay
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Domleschg
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Effretikon
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Einsiedeln-Wõgital
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Emmen-Hochdorf
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Entlebuch
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Erstfeld-Engelberg
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Estavayer - Cudrefin
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Flims-Laax
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Flüelen-Unterschächen
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Franches-Montagnes
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Fribourg
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Frick-Leibstadt
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Frutigen-Kiental
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Fürstenland
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
GenÞve
До 19.01.2018 00:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Gersau-Engelbergertal
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Glarus Nord-Mitte
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Glarus Süd-Grosstal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Glarus Süd-Sernftal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
GlÔne
До 19.01.2018 00:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Goldau--geri
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Grindelwald
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Gros-de-Vaud
До 19.01.2018 00:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Haut val de Bagnes
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Hulftegg-Untertoggenburg
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Huttwil-Willisau
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Innertkirchen-Guttannen
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Jogne - Haute-Gruyere
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Kerenzerberg-Seeztal
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Küblis-Klosters
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
La Chaux-de-Fonds - Le Locle
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Landquart-Chur
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Langenthal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Langnau-Eggiwil
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Laufental
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Lausanne - Lavaux
До 19.01.2018 00:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Lauterbrunnen-Wilderswil
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Leventina
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Liechtenstein
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Limmattal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Linthebene-Gaster
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Lötschental - Naters
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Lugnez-Valsertal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Luzern-Alpnach
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Lyss-Grenchen
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Maderanertal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Marthalen-Stammheim
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Martigny - Verbier
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Meiringen-Gadmertal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Monthey - Val d'Illiez
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Morges - Cossonay
До 19.01.2018 00:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Moutier - Tavannes
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Muotathal
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Murten - Kerzers
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Nidau - Ins
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Niedersimmental
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
nördliches Tavetsch
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Nyon - Terre Sainte
До 19.01.2018 00:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Oberes Baselbiet
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Oberes Mattertal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Oberes Saastal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Obergoms
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Obersimmental
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Obertoggenburg
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Olten-Gösgen
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Oron - Haute-Broye
До 19.01.2018 00:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Pays-d'Enhaut
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Pfungen-Hettlingen
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Plaine de l'Orbe
До 19.01.2018 00:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Poschiavo
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Rheinfelden
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Rheintal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Rheinwald
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Riein-Safiental
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Riviera vaudoises
До 19.01.2018 00:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
S'charl-d'Uina
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Saanen-Gsteig
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Saint-Cergue
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
San Moritz
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Sarganserland
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Sarnen-Lungern
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Savognin
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Schaffhausen
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Schams
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Schanfigg
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Schangnau-Sigriswil
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Schiers
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Scoul-Samnaun
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Sion - Crans-Montana
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Solothurn-Rothrist
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
St. Stephan-Lenk
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
St.Gallen-Rorschach
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Steckborn-Müllheim
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
südliches Simplongebiet
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Sumiswald-Worb
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Thal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Thalwil-Wetzikon
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Thun-Belp
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Turbenthal-Sirnach
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Turtmanntal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Urner Oberland
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Urserntal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Val d'Anniviers
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Val d'Entremont - Val Ferret
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Val d'HÚrens
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Val de Ruz - Colombier
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Val de Travers
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Val Medel-Sumvitg
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Val Monastero
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Vallon de Saint-Imier
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
VallÚe de Joux
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
VallÚe du Trient
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Vispertal - Nanztal
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Vouvry
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Wädenswil-Rüti
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Wahlern-Plaffeien
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Werdenberg
До 19.01.2018 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Wohlen-Albis
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Yverdon - Bevaix
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Zernez
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Zofingen-Triengen
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Zug-Knonau
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Zuoz
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Zurzach-Bülach
До 19.01.2018 12:00 CET
Ветер (Портокалово)
Strong gale 
Натпис:
Смени јазик:   | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA