видови предострожност:  
Прикажи:  

Временски предупредувања: Швајцарија

повеќе информации:
MeteoSwiss

Најави за предострожност - Детални информации за предупредувањата можете да најдете во најавите за предострожност издадени за секоја област. Изберете одредена област

Aigle - Leysin
До 12.12.2017 16:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Ajoie
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Albulatal
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Alta Valmaggia
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Alto Moesano
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Basel
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Basso Moesano
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Bellinzonese
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Bex - Villars
До 12.12.2017 16:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Bienne - NeuchÔtel
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Bivio-Avers
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Blenio
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Bregaglia
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Brigels
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Conthey - Fully
До 12.12.2017 16:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Davos
До 12.12.2017 09:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
DelÚmont - Bellelay
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Domleschg
До 12.12.2017 09:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Flims-Laax
До 12.12.2017 09:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Franches-Montagnes
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Frick-Leibstadt
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Haut val de Bagnes
До 12.12.2017 16:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Jogne - Haute-Gruyere
До 12.12.2017 16:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Küblis-Klosters
До 12.12.2017 09:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
La Chaux-de-Fonds - Le Locle
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Laufental
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Leventina
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Locarnese
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Luganese
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Lugnez-Valsertal
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Maderanertal
До 12.12.2017 09:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Marthalen-Stammheim
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Martigny - Verbier
До 12.12.2017 16:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Mendrisiotto
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Monthey - Val d'Illiez
До 12.12.2017 16:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Moutier - Tavannes
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
nördliches Tavetsch
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Oberes Baselbiet
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Pays-d'Enhaut
До 12.12.2017 16:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Poschiavo
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Rheinfelden
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Rheinwald
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Riein-Safiental
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Riviera
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Riviera vaudoises
До 12.12.2017 16:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
S'charl-d'Uina
До 12.12.2017 09:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
San Moritz
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Savognin
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Schaffhausen
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Schams
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Schanfigg
До 12.12.2017 09:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Scoul-Samnaun
До 12.12.2017 09:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Urner Oberland
До 12.12.2017 09:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Urserntal
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Val d'Entremont - Val Ferret
До 12.12.2017 16:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Val de Ruz - Colombier
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Val de Travers
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Val Medel-Sumvitg
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Val Monastero
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Vallon de Saint-Imier
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
VallÚe de Joux
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
VallÚe du Trient
До 12.12.2017 16:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Verzasca
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Црвено)
Heavy snowfall 
Vouvry
До 12.12.2017 16:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Yverdon - Bevaix
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Zernez
До 12.12.2017 09:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Zuoz
До 12.12.2017 12:00 CET
Снег/Мраз (Портокалово)
Heavy snowfall 
Zurzach-Bülach
До 12.12.2017 06:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Натпис:
Смени јазик:   | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA