видови предострожност:  
Прикажи:  

повеќе информации:
Lithuanian Hydrometeorological Service

Временски предупредувања: Литванија

Најави за предострожност - Детални информации за предупредувањата можете да најдете во најавите за предострожност издадени за секоја област. Изберете одредена област

Alytaus apskritis
До 04.08.2020 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Miškuose sausringa, didelis, vietomis labai didelis, gaisrų pavojus (IV ir V gaisringumo klasė).

english:
High, locally very high, risk of forest fires. 

Kauno apskritis
До 04.08.2020 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Prienų ir Birštono savivaldybių miškuose vietomis sausringa, didelis gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
Locally high risk of forest fires. 

Marijampolės apskritis
До 04.08.2020 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Šakių savivaldybės miškuose vietomis sausringa, didelis gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
Locally high risk of forest fires. 

Vilniaus apskritis
До 04.08.2020 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Trakų savivaldybės miškuose vietomis sausringa, didelis gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
Locally high risk of forest fires. 

Натпис:
Смени јазик:   | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA