видови предострожност:  
Прикажи:  

повеќе информации:
Lithuanian Hydrometeorological Service

Временски предупредувања: Литванија

Најави за предострожност - Детални информации за предупредувањата можете да најдете во најавите за предострожност издадени за секоја област. Изберете одредена област

Alytaus apskritis
До 26.01.2021 23:59 CET
Снег/Мраз (Жолто)
lietuviu:
Rytą ir dieną pūga

english:
blizzard 

До 26.01.2021 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Rytą ir dieną ŠV vėjo gūsiai 15-20 m/s

english:
NW wind gusts 15-20 m/s 

Kauno apskritis
До 26.01.2021 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Dieną ŠV vėjo gūsiai 15-18 m/s

english:
NW wind gusts 15-18 m/s 

До 26.01.2021 23:59 CET
Снег/Мраз (Жолто)
lietuviu:
Dieną pūga.

english:
Blizzard 

Klaipėdos apskritis
До 26.01.2021 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Dieną ŠV vėjo gūsiai vietomis sieks 15-16 m/s.

english:
NW wind gusts 15-16 m/s 

Marijampolės apskritis
До 26.01.2021 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Dieną ŠV vėjo gūsiai 15-18 m/s

english:
NW wind gusts 15-18 m/s 

До 26.01.2021 23:59 CET
Снег/Мраз (Жолто)
lietuviu:
Dieną pūga

english:
Blizzard 

Panevėžio apskritis
До 26.01.2021 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Dieną ŠV vėjo gūsiai 15-17 m/s

english:
NW wind gusts 15-17 m/s 

До 26.01.2021 23:59 CET
Снег/Мраз (Жолто)
lietuviu:
Daug kur smarkus sniegas.

english:
 

Šiaulių apskritis
До 26.01.2021 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Dieną ŠV vėjo gūsiai 15-17 m/s.

english:
NW wind gusts 15-17 m/s 

До 26.01.2021 23:59 CET
Снег/Мраз (Жолто)
lietuviu:
Dieną vietomis smarkus sniegas.

english:
Locally heavy snowfall 

Tauragės apskritis
До 26.01.2021 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Dieną ŠV vėjo gūsiai vietomis sieks 15-16 m/s.

english:
NW wind gusts 15-16 m/s 

Utenos apskritis
До 26.01.2021 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Dieną ŠV vėjo gūsiai 15-17 m/s

english:
NW wind gusts 15-17 m/s 

До 26.01.2021 23:59 CET
Снег/Мраз (Жолто)
lietuviu:
Daug kur smarkus sniegas.

english:
 

Vilniaus apskritis
До 26.01.2021 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Dieną ŠV vėjo gūsiai 15-18 m/s.

english:
NW wind gusts 15-18 m/s 

До 26.01.2021 23:59 CET
Снег/Мраз (Жолто)
lietuviu:
Rytą ir dieną pūga.

english:
Blizzard 

Натпис:
Смени јазик:   | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA