видови предострожност:  
Прикажи:  

повеќе информации:
Instituto Português do Mar e da Atmosfera

Временски предупредувања: Португалија

Најави за предострожност - Детални информации за предупредувањата можете да најдете во најавите за предострожност издадени за секоја област. Изберете одредена област

AÇORES - Grupo Central
До 16.12.2019 00:59 CET
Крајбрежно случување (Портокалово)
Ondas noroeste de 8 metros. 
AÇORES - Grupo Ocidental
До 15.12.2019 18:59 CET
Крајбрежно случување (Портокалово)
Ondas noroeste de 8 metros. 
AÇORES - Grupo Oriental
До 16.12.2019 12:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Ondas noroeste de 6 a 7 metros. 
До 16.12.2019 06:59 CET
Ветер (Жолто)
Direcao de noroeste. 
AVEIRO
До 16.12.2019 00:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Ondas de noroeste com 4 a 5 metros, diminuindo temporariamente para 3,5 a 4 metros. 
BEJA
До 16.12.2019 00:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Ondas de noroeste com 4 a 4,5 metros. 
BRAGA
До 16.12.2019 00:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Ondas de noroeste com 4 a 5 metros, diminuindo temporariamente para 3,5 a 4 metros. 
COIMBRA
До 16.12.2019 00:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Ondas de noroeste com 4 a 5 metros, diminuindo temporariamente para 3,5 a 4 metros. 
FARO
До 16.12.2019 00:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Na costa ocidental: ondas de noroeste com 4 a 4,5 metros. 
LEIRIA
До 15.12.2019 21:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Ondas de noroeste com 4 a 5 metros, diminuindo temporariamente para 3,5 a 4 metros. 
LISBOA
До 16.12.2019 00:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Ondas de noroeste com 4 a 5 metros. 
Madeira - Costa Norte
До 16.12.2019 19:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Ondas de noroeste com 4 a 5 metros. 
Madeira - Porto Santo
До 16.12.2019 19:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Ondas de noroeste com 4 a 5 metros. 
Madeira - Regiões Montanhosas
До 16.12.2019 19:59 CET
Ветер (Жолто)
Vento forte de noroeste, com rajadas ate 100 km/h. 
PORTO
До 16.12.2019 00:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Ondas de noroeste com 4 a 5 metros, diminuindo temporariamente para 3,5 a 4 metros. 
SETÚBAL
До 16.12.2019 00:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Ondas de noroeste com 4 a 4,5 metros. 
VIANA DO CASTELO
До 16.12.2019 00:59 CET
Крајбрежно случување (Жолто)
Ondas de noroeste com 4 a 5 metros, diminuindo temporariamente para 3,5 a 4 metros. 
Натпис:
Смени јазик:   | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA