видови предострожност:  
Прикажи:  

повеќе информации:
Lithuanian Hydrometeorological Service

Временски предупредувања: Литванија

Најави за предострожност - Детални информации за предупредувањата можете да најдете во најавите за предострожност издадени за секоја област. Изберете одредена област

Alytaus apskritis
До 19.06.2021 23:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
lietuviu:
Dieną oras įkais iki 30-33 laipsnių.

english:
In daytime maximum air temperature 30-33 °C. 

Kauno apskritis
До 19.06.2021 23:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
lietuviu:
Dieną oras įkais iki 30-33 laipsnių.

english:
In daytime maximum air temperature 30-33 °C. 

Klaipėdos apskritis
До 19.06.2021 23:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
lietuviu:
Dieną oras įkais iki 30-31 laipsnių.

english:
In daytime maximum air temperature locally 30-31 °C. 

Marijampolės apskritis
До 19.06.2021 23:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
lietuviu:
Dieną oras įkais iki 30-33 laipsnių.

english:
In daytime maximum air temperature 30-33 °C. 

Panevėžio apskritis
До 19.06.2021 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Daug kur didelis miškų gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
High risk of fire. 

До 19.06.2021 23:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
lietuviu:
Dieną oras įkais iki 30-32 laipsnių.

english:
At daytime maximum air temperature 30–32 

Šiaulių apskritis
До 19.06.2021 23:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
lietuviu:
Dieną oras įkais iki 30-32 laipsnių.

english:
At daytime maximum air temperature 30–32 

Tauragės apskritis
До 19.06.2021 23:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
lietuviu:
Dieną oras įkais iki 30-33 laipsnių.

english:
In daytime maximum air temperature 30-33 °C. 

Telšių apskritis
До 19.06.2021 23:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
lietuviu:
Dieną oras įkais iki 30-32 laipsnių.

english:
At daytime maximum air temperature 30–32 

Utenos apskritis
До 19.06.2021 23:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
lietuviu:
Dieną oras įkais iki 30-32 laipsnių.

english:
At daytime maximum air temperature 30–32 

Vilniaus apskritis
До 19.06.2021 23:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
lietuviu:
Dieną oras įkais iki 30-32 laipsnių.

english:
At daytime maximum air temperature 30–32 

Натпис:
Смени јазик:   | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA